Doctorate of Rev. Piotr Zając - Sacher, Andrzej (Prawo Kanoniczne, 2025)
Dnia 23 kwietnia 2024 r. na Wydziale Prawa Kanonicznego Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie odbyła się publiczna obrona rozprawy doktorskiej ks. mgr. lic. Piotra Zająca. Doktorant przedłożył pracę doktorską zatytułowaną „Ad imaginem Ecclesiae universalis. Sakramenty wtajemniczenia chrześcijańskiego w uchwałach IV Synodu Diecezji Tarnowskiej (1982-1986)”, napisaną pod kierunkiem ks. dr. hab. Marka Saja, prof. ucz. Recenzentami pracy byli ks. prof. dr hab. Tomasz Rozkrut, UPJPII Kraków, ks. prof. dr hab. Lucjan Świto, UWM Olsztyn, ks. dr hab. Krzysztof Mikołajczuk, prof. ucz., KUL Lublin. Publicznej obronie przewodniczył o. dr hab. Dariusz Borek, prof. ucz., Dziekan WPK UKSW.