Obowiązki duchownych w Kodeksie Kanonów Kościołów Wschodnich - Wenz, Wiesław (Prawo Kanoniczne, 2002)
Codex Canonum Ecclesiarum Orientalium a Papa Joanne Paulo Π Constitutione Apostolica Sacri Canones, die 18. X. 1990 a. promulgatus, complures taxativas obligationes communes omnibus clericis Catholicarum Ecclesiarum Orientalium enumerat. In articolo hoc 12 obligationes indicantur, quae ad obligationes clericorum in eorum pastorali cura in Ecclesia sui iuris referuntur. Maior pars obligationum in CCEO eadem est cum normis CIC propter eundem fontem, quem Revelatio et Traditio Ecclesiae constituit. Tamen in CCEO aliquae differentiae cum CIC inveniuntur, propter diversas solutiones, quae erga clerum Ecclesiae Latinae acceptae sunt.