Nieprawidłowości i przeszkody do święceń (kanony 1040-1049) - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 2007)
In premio canones 1040-1049 §§ 1-3 Codicis Iuris Canonici Joannis Pauli II Pape obiectum huis studii esse, dicuntur. Irregularitas est impedimentum perpetuum iure ecclesiastico prohibens susceptionem ordinis et secundario exercitium susceptorum ordinum. Impedimentum est im pediens seu illicitum reddens ad tempus ordinum collationem et receptionem et consequenter etiam exercitium ordinis recepti.