Człowiek i środowisko w polityce dla rozwoju - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1995)
Diebus 2 - 4 junii 1995 Academia Theologiae Catholicae et Universitate Barensi collaborantibus Varsaviae symposium comparatum est ad propositum: lura fundamentalia hominis et ambitus naturalis in contextu transformationum Europae medioorientalis. Relationes communicationesque in lingua italiana vel britannica vel germanica iam editae sunt. Hisce praesentatur relatio conclusiva. Sermo fit primo de consectariis iuridicis problematis oecologicis hodie provocatis, praesertim conceptum status ipsius et notionem iuris quod attinet. Omnia haec deinde in contextu transformationum Poloniae considerantur. In fine cultores scientiarum ecclesiasticarum ad quaestiones oecologicas in uniuscuiusque aspectu sublevandas stimulantur.