Kanoniczne unieważnienie małżeństwa - Pawluk, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1986)
Hoc in articulo disceptatur de matrimonio invalido, de eius convalidatiome simplici et de sanatione in radice. Auctor mentionem facit officii canonistarum habendi prae oculis finem pastoralem formationis alumnorum in seminario, necnon officii iudicum adhibendi media pastoralia, ut coniuges, si fieri potest, ad matrimonium forte convalidandum et ad coniugalem convictum restaurandum inducantur. Scopus huius articuli est practicus et pastoralis.