Miejsce sprawowania sakramentu pokuty i pojednania (kan. 964 §§ 1-3) - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 1998)
Hoc in articulo proemium, pars principalis e tribus punctis constans et conclusio habentur. In proemio obiectum huius studii canonem 964 §§ 1 3 Codicis Iuris Canonici Papae Joannis Pauli II esse anuntiatur. Pars principalis in tria membra dividitur. 1n membro primo ius vetus seu fontes iuris canonici et quidem a Christo Domino usque ad Codicem Iuris Canonici Pio-Benedictini breviter praesentatur. Altero in membro canones Codicis Iuris Canonici Pio — Benedictini exponuntur. Secundum can. 908 sacramentalis confessionis proprius locus est ecclesia vel orato-rium publicum aut semipublicum. Can. 909 statuit: § 1. Sedes confessionalis ad audiendas mulierum confessiones semper collocetur in loco patenti et conspicuo, et generatim in ecclesia vel oratorio publico aut semipublico mulieribus destinato. § 2. Sedes confessionalis, crate fixa ac tenuiter perforata inter paenitentem et confessarium sit instructa. — Ad normam can. 910: § I feminarum confessiones extra sedem confessionalem ne audiantur, nisi ex causa infirmitatis aliae verae necessitatis et adhibitis cautelis quas ordinarius loci opportunas iudicaverit. § 2. Confessiones virorum in aedibus privatis excipere licet. In ultimo membro can. 964 Codicis Iuris Canonici Papae Joannis II nunc feliciter servientis praesentatur. Secundum § 1 huius canonis ad sacramentales confessiones excipiendas locus proprius est ecclesia aut oratorium. § 2. Ad sedem confessionalem quod attinet, normae ab Episcoporum conferentia constituantur, ea tamen sub conditione, ut sedes confessionales semper collocentur atque crate fixa inter paenitentem et confessarium sint instructae, quibus libere uti possint fideles. § 3. Confessiones extra sedem confessionalem ne excipiantur, nisi iusta de causa. Sub fine articuli auctor differentias inter canonem 736 §§ 1 — 2 Codicis Canonum Ecclesiarum Orientalium de 1990 anno et canonem 964 Codicis Iuris Canonici de 1983 anno breviter exponit.