W sprawie zasady formalnej prawa kościelnego - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1987)
Promulgatione CIC 1983 quastio principii formalis iuris ecclesialis noviter provocata est. Investigationes ecclesiologicae demonstramt - licet vestigia ecclesiologia communionis compareant - mentem iuridicam Codicis categoria societatis regi. In articulo ad discussionem de ecclesiologia libri primi novi Codicis (cfr. Prawo Kan. 28, 1985, 253) revertatur, praesertim ad opiniones tunc enucleatas nationem societatis uti principium omnino necessariam esse. Problemate contestato analysi subiciuntur: 1) usus notionum societatis et communionis in Ecclesia primaeva, 2) ecclesiologia societatis, 3) repercussiones istius ecclesiologiae in iure canonico. Denique (4) conceptum iuris ecclesialis uti iuris communionis delineatur. Ultimo de iure ecclesiali provolvendo mentio movetur.