Z zagadnień normy kanonicznej - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1990)
Publicatur auctior versio polona praelectionis die 31. 5. 1988 in Instituto Iuris Canonici Universitatis Monacensis habitae. Quattuor in passibus quaestiones sequentes examini subiciuntur: de notione normae iuris, de norma iuris rata facienda explorandaque, de notione normae in CIC/1983, de norma canonica rata facienda explorandaque. Textus originalis („Die Normfindung im kanonischen Recht”) in Archiv f.kath. Kirchenrecht 156 (1987) 501—514 publicatur. Analysis terminologica Codicis in comparatione cum eius textu in lingua polona converso pe agitur dum in praelectioni originali versio Codicis germanica respicitur.