Wzajemne relacje między biskupami i zakonnikami w Kościele posoborowym - Pasternak, Ferdynand (Prawo Kanoniczne, 1979)
Thema de quo in articulo trac tatu r, quandam explanationem documenti „Notae direcfcivae pro m utuis relationibus inter Episcopos et Religiosos iin Ecclesia”, a Sacra Congregatione pro Religdosis et Institutis Saeculatribus necnon a Sacra Congregation« pro Episcopis, die 14 m ail 1978 anni ediirtd, proponit. Divisio m ateriae ut ex docum ento evaddt duas com plectitur partes, quatrum prdma doctrinaliis est, secunda wero noirmativa. Tam in in terp retatio ne textus, quam in ipsa conclusione — auctor etiam suas observationes practicas, canonisticocom m entario suffultas suggerit e t quaedam „novitates” coordinationis; illae, Episcopos in ter et Religiosos, postconeiliami Ecclesiae utd S acram ento salutis propirias, m anifestat.