Biskup jako szafarz sakramentu bierzmowania - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 1980)
Praeter solitam his in circumstantiis introductionem et conclusionem in articulo duae partes habentur, scilicet historico-iuridica et canonico-theologica. In parte prima thema titulo articuli indicatum agitur sub aspectu historico prout inde ab initio Ecclesiae usque ad publicationem Codicis Iuris Canonici exstat in luce nonnullorum fontium iuris canonici, id est, Actum Apostolorum, decretalium Romanorum Pontificum , statutorum synodalium, operum scriptorum ecclesiasticorum et auctorum recentium. Altera pars iuri vigenti seu a Codice Iuris Canonici ad dies nostros dedicatur. Hac in parte praesertim quid significent adhibitae a Concilio Vaticano II voces „episcopus minister originarius confirm ationis” auctor explicare vult. Ad hunc finem assequendum auctor quasdam opiniones coliigit et cum auctoribus harum opinionum disputât