Przebywanie zakonników poza domem zakonnym - Bar, Joachim Roman (Prawo Kanoniczne, 1981)
O bligatio m anendi in damo religiosa cum vita com m uni coniungitur. M ultae tam en sunt cau sae ab hac obligatione ad tem p u s excu san tes. In praesenti articulo auctor de legitimiis causis, de concessione licen tiae, de variis circum stantiis tractat. Insuper de effectib u s iuridicis exp lication es dat, quia alia est positio iuridica religiasi, qui légitim a licentia m unitus extra claulstra d egit ex iu sta et gravi causa, alia religiosi ex - clau strati el illegitim e exeuntis e domo religiosa.