Współpraca przełożonych zakonów żeńskich ze swoimi radami - Bartoszewski, Gabriel (Prawo Kanoniczne, 1982)
Temporitaus post Concilium Vaticanum II celebratum consilia creare atque advocare est quidquam in Ecclesia solitum. In vita religiosa, iam vix olim exorta, consilia advocabantur, quorum erat superiores in regendo adiuvaxe. Juxta ius quod actu obldgat, consiliorum existentia a superiorissae voluntate non dependet. Attamen consilium non constituit organum regiminis, quod in Instituto religioso est personale. Essentiaile consilii munus est superiorissam adiuvare. Quae obligatione tenetur in casibus leg.islatione praevisis consiliarias convocare et ab eis consensum aut consilium petere. In dependentia ab hoc officio servaindo, superiorissae actiones validae aut invalidae, licitae aut illicitae erunt. Qua ratione consilia creentur, a Constitutionibus dependet. Consiliorum religiosorum functiones plerumque a superiorissis pendent. Quamobrem multum interest, quae sint relationes inter superiorissas earumque varii generis consiliarias, scilicet ut competentiae et mutua collaboratio conserventur. In consiliis religiosis magna roboris potentia inest, quae pro Instituti salute adhiberi potest.