Diecezjalna rada duszpasterska w świetle nowego Kodeksu Prawa Kanonicznego - Pawluk, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1985)
Consilii palstoralis dioecesani est sub auctoritate Episeopi ea quae opera pastoralia in dioeoesi spectaint investiigare, perpendere atque de eis conclusioneis practieas proponera. Suo studio, eit cogitatiome consilium iudicia praebet quae sunt necessaria, u t commuraitas diioecesana m unus pastorale tum organice praem oliri, tum efficaciter persolvere possit. Christifiideles, quli deputantur ad consilium pastorale, li.e. cleriei, m em bra dnstitutarum vitae corus-ecratae ac praesertim laici, ita seiligantur, u t per eos universa populi Dei portio, quae diiloecesim constituiat, révéra configuretur. Ne deputemtur nisi ehristifi.deles certa fide, bonis moribus et prudentia praestant.es. Consilium pastorale voto tantum coinsultivo gaudet; tamen Episcopus dioecesainus eius voita magni facit, quippe quae ipsius supostolioo muneri gravem ac certam commuinitatis ecclesnastioae cooperationem praebeant. Ut finis hudius consiilii effectum reapse deducatur, expedit, ut labo;rem oommunem studium praevium speciale praecedat.