Teoria prawa kościelnego - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1988)
Elaboratio theariae iuris ecclesialis postulatur. Distingui debet theoria eventus iuridici qua phaenomena iuridica enueleantur et theoria iuris utpote scientia iuridica. Theoria iuris ecclesialis de qua agitur in ambitu theologiae uiti pars scienitiae iuris canonici comprehendiitur. Breviter protolemata praecipua theoriae iuris ecclesialis demonstrantur. Versio germanica articuli in ZfevKR (32, 1987, 535—545, Festschrift Dombois) invenitur.