Prawa duchownych w Kodeksie Kanonów Kościołów Wschodnich - Wenz, Wiesław (Prawo Kanoniczne, 2004)
Codex Canonum Ecclesiarum Orientalium, ab Joanne Paulo Papa II Constitutione Apostolica Sacri Canones, diei 18. X. 1990 a. Promulgatus, novem iura obligatoria totius cleri Catholicarum Ecclesiarum Orientalium communia enumerat Legislator, similiter ac enumerando iura cleri, multoties normis iam pridem in Codice Iuris Canonici 1983 anni promulgato usufruitur. Tamen notandum est Codicem Canonum Ecclesiarum Orientalium enumarationem magis evolutam et specificam iurium communium totius cleri Catholicarum Ecclesiarum Orientalium sui iuris habere, quam quod in Codice Iuris Canonici (Ecclesiae Latinae) invenitur.