Czy proboszcz parafii wojskowej może delegować upoważnienie do asystowania przy zawieraniu małżeństwa? - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 2001)
Quaestio supra proposita disceptatur. Analysis canonum 1109 -1111 auctorem ad conclusionem fundatam ducit parochum personalem (et etiam militarem) competentia ad facultatem matrimoniis assistendi carere.