Szafarz Eucharystii - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 1987)
In articulo proemium, quattuor partes, conclusio et argumentum lingua latina exaratum, habentur. Proemium distinctionem inter ministrum Sacrifici Eucharistici seu episcopum vel presbyterum Sanctissimum Sacramentum conficientem et mimistrum Sacrae Communionis seu Sanctissimum Sacramentum distribuenitem sed non conficientem, sublineat. In parte prima articuli ius vetus a Christo Domino Summo Legislatore usque ad Codicam Iuris Canonici Benedicti XIV exhibetur. Altera in parte canones Iuris Canonici 1917 anni de ministro Sacrae Communionis breviter exponuntur. Tertia in parte ius Concilii Vaiticani II et praescripta postconciliaria explicantur. Ultima pars ius vigens de ministro Sacrae Comunionis habet. In fine articuli ius particulare seu Poloniae obligans praesentatur. Sciendum est enim nostra in patria laicum sive virum sive mulierem facultatem Communionem distribuendi non habere.