Sytuacja metodologiczna prawa kościelnego - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1979)
Praesemtatur abbreviata łramslatio praelectionis hafoitae coram Evangelische Forschungsgemeinschaft Heidelbergensi die 7. 2. 1978. Textus originalis in Archiv für katholisches Kircbenrecht putolici iuris factus est. Analysis subiicitur cathalica scientia iuris canonici in quaratum ab ista problermta metfoodologica tractantur. Prima in parte de quaestionibus episthemologiicis sermo fit, scilicet de perspectiva episthemologica in campo canondstico disceptata, de theologica indole scienitiae iuris canonici, de duridico modello Ecclesiae. Secunda in pa-rte problemata de mucleo quaestionis eilucidantur, nempe conceptus iuris, analogia iuris, ultimum fundamentum iuris ecclesialis, momentum iuridicum notionis communiowis, aliique factores de proprio iuris ecclesialis decernen.tes.