Dowód z dokumentów przy symulacji zgody małżeńskiej - Stankiewicz, Antoni (Prawo Kanoniczne, 1981)
N onnum quam accidrt ut partes iam ante nuptias aliquod docum entu m co n fid a n t ad praeconstituendam probationem in processu n u llitatis m atoim onii forte exhibendum , si coniugium naufragium fecerit. Q uae sit vis probativa ta lis docum ent! in causiis de sim ulatkm e consensus, praesertim cum agitur de exclu'sione inidislsolubiliitatis m atrim onii, id est utrum co-nBtituat adm iniculum probationis ad instar confessi-omis extrah id icialis (ant. 116 P, M.), an potiu's superet simplex: adm iniculum , deinde quae conditioner requirantur ex parte iipsius docum enti, ut sit aptum ad probationem , hoc in articulo pertractatur ob oculos habitas recentiores dectfsiones Rot ales.