Pawła Rieggera rozprawa o Dekrecie Gracjana (Wiedeń 1960) - Subera, Ignacy (Prawo Kanoniczne, 1982)
Pauli Rieggeri de G ratiani Decreto dissertatio amplius ducentos abhinc annos conscripta optimum veterum praelectionum academicarum ad hoc magnum opus pertinentium exemplum exstat. Dissertationis auetor de ipsius G ratiani persona eiusque vita fusius uberiusque pertractans de tempore, quo Decretum confectum erat, coniecturam fecit et divisionem, ac maiteriam Decreti persecutus est. Quae quidem indagationes in libris ad usum iuventutis studiosae destinatis plerumque inveniuntur, nostrorum temporum lectori m inime ignotae sunt. Patet tarnen ex iis investigationes nostri aevi solummodo ad tempus, quo Decretum compositum erat, accuratius statuendum aliquid contulisse, praeterea ad Gratiani opus melius cognosicejniduim aiut inii'hil aut painum atffeirrie.