Reguła zgromadzenia sióstr życia Maryi - Kałowski, Julian (Prawo Kanoniczne, 1982)
In articulo hoc hucusque ignotae regulae Congregationis Sororum vitae Mariae, nunc vero post longam inquisitionem sive in Polonia factam sive extra earn feliciter inventae, Lectori ab auctore proponuntur et explicantur. Quae regulae hac de causa peculiarem commentationem merentur, quiai quemdam sui generis actum iuris religiosorum constituunt ad institutum consilii evangelici spectantem, quod circa annum 1737 a sacerdote Josepho Turczynowicz erectum est. Conversio enim ad fidem cathol,icam hominum variis confessionibus et religionibus adhaerentium, item ulterior cura de conversis, imprimis autem de Iudaeis nuper baptizatis, memorati sacerdotis principale propositum erat. Cuius rei momentum historicum religiosae actuositatis Polonorum prae oculis haben-s auctor pertractat harum regularum singulas res principales, ut congregationis propositum vel finem, media ad eundem finem assequendum destinata, consilia evangelica sive generatim sive singillatim considerata, religiosarum quoque disciplinam, item internum ordinem et congregationis regimen, de-nique ea animaidvertit, quae memoratis regulis deficiebant, idcirco et complenda erant