Celebrans Ofiary Eucharystycznej - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 1983)
In p rim a seu h isto ric o -iu rid ic a p a rte a rtic u łi d e m in istro seu p o tiu s episcopo e t p re sb y te ro p ro u t m dnistri au g u stissim i sa c ra m e n ti E u ch axi-stiae su n t in lu c e veteris iu ris auotor d isp u tâ t. Q uia episcopi ab in itio E cclesiae u sq u e ad n o stro s dies S a crific iu m E ucharistiicum c e le b ra n t et n u n c e tia m c e le b ra n t, a u c to r sib i p ro p o su it sp ec ia lite r in v estig are, a q uo te m p o re p ro sb y te ri ip si M issam ce le b ra re p o tu issen t. A lte ra in p a rte ius m oderm um seu a C odice Iu ris C anonioi u sq u e ad u ltim a d o cu m en ta é d ita m in istru m S acrificii E u ch aristici a ttin g e n tia p au lo tra c ta tu r. H eic p ra e s e rtim voces „sacerdos in p erso n a C h ris ti S a crific iu m E u ch a ristic u m o ffe rt” sa lte m iarn ab E ugenio IV P a p a a d h ib ita e et a C oncilio V aiticano I saepius Uisitatae explicantu.r.