Pozycja prawna osób świeckich w Kościele według nowego Kodeksu Prawa Kanonicznego - Góralski, Wojciech (Prawo Kanoniczne, 1985)
Q uam quam lin Codice Iuris Canonici anni 1917 quidam canomes de laicis habebantur, tam en titulus De obligationibus et iuribus christifidelium laicorm libri II Codicis Iuris Canonici Ioannis Pauli II quasi totaliter novus patet. Auctar primum obligationes laicorum refert, deinde ipsorum jura. Hoc in studio isubnotat pecuïilaria muwera et officia laicis agnita ob reflexianem thealogicam de natura laiicatus Concilia Vaticani II in novo codice expoeita esse. Quae theologia in documentas oo.nciliiL magis evioluta invenitur, ideoquc novus codex ampliorem disciipliinam hac dm materia refert. Caipacitas activae partlioipatiionis laicorum in potestate regimimis in Ecclesiia exercenda tamquam maximi momenti eventus in nova legislatione canonica aestimari debet.