Pocysterskie opactwo w Lądzie jako centrum kultury. Analiza przygotowywanej oferty kulturalnej (cz. 3) - Sadowski , Ryszard F.; Skowroński, Bartłomiej (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Niniejszy artykuł jest trzecim z serii zatytułowanej „Pocysterskie Opactwo w Lądzie jako Centrum Kultury”. Pierwsze dwa artykuły ukazały się w Seminarium, nr 3 i 4, 2014. Niniejszy artykuł zawiera ocenę badań dotyczących opinii turystów na temat atrakcyjności przygotowywanej obecnie oferty kulturalnej, jej wpływu na liczbę turystów, wpływ określonych czynników na odbiór nowej oferty i atrakcyjność poszczególnych kategorii oferty.