Wyższe instytuty wiedzy religijnej - Gałkowski, Tomasz (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2023)
Autor omawia Instrukcję Kongregacji Edukacji Katolickiej dotyczącą wyższych instytutów nauk religijnych, która wejdzie w życie z początkiem nowego roku akademickiego 2009/2010. Analizuje zmiany, które zostały wprowadzone do tej pory w odniesieniu do dotychczasowych regulacji prawnych.