Rozwój uczuć religijnych dzieci przedszkolnych. Badania empiryczne - Tatala, Małgorzata (Seminare. Poszukiwania naukowe, 1999)
W artykule omówiono rozwój problematyki wrażliwości religijnej dzieci wieku dziecięcego, od 4-6 roku życia. Tutaj analizujemy religijną wrażliwość radości, miłości, ciekawości smutek i strach. P. Tatala uważa, że ​​dynamika rozwoju wrażliwości religijnej, Jest to ściśle związane z ogólnym rozwojem wiedzy i emocji dziecka.