Scalanie wiary i praktyki w nauce społecznej Kościoła w świetle encyklik Populorum Progressio i Sollicitudo Rei Socialis - Graczyk, Marian (Seminare. Poszukiwania naukowe, 1994)
W tekście Populorum progressio i Sollicitudo rei socialis połączono dwa poziomy mies i poziom asów. To badanie próbuje odpowiedzieć na pytanie, co sprawia, że ​​programowalna powierzchnia ma moc łączą wiarę i praktykę w jednej rzeczywistości wzrostu. Analizy wspomnianych dokumentów wskazują, że tak zostały stworzone głównie z jasno określonym zadaniem i różnymi warunkami, środkami i celami wzrost.