Ochrona danych osobowych w Polsce a kościół katolicki - Domaszk , Arkadiusz (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Opracowanie dotyczy ochrony danych osobowych. Po wprowadzeniu unijnego Rozporządzenia z 2016 r. (RODO), Kościół katolicki w Polsce dostosował swoje prawo do nowych wymagań. W opracowaniu przypomniano rozwiązania stosowane przed 2018 r. i przywołano istniejące wówczas problemy prawne. W dalszej części zarysowano treść Dekretu Episkopatu Polski o ochronie danych osobowych obowiązującego po 25 maja 2018 r.