Notes… ks. Teodora Wieczorka SDB (1888-1957), CZ. III. Duchowość i znaczenie - Szlufik , Piotr (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Notes... salezjańskiego misjonarza z Chin – ks. Teodora Wieczorka (1888 – 1957) zawiera bogate treści duchowe. Niniejsza – ostatnia – część wieloaspektowego studium stanowi próbę opisania profilu duchowego Autora oraz ukazuje elementy doświadczenia duchowego Teodora Wieczorka. Druga część artykułu jest poświęcona znaczeniu i wartości badanego tekstu.