Homilia poza Mszą świętą. Aspekt prawno-duszpasterski - Adamczyk , Jerzy (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Celem artykułu jest ukazanie zagadnienia homilii poza Mszą świętą w aspekcie prawno duszpasterskim. W jego pierwszej części przedstawiono kwestię homilii w czasie wszystkich czynności liturgicznych. W drugiej części wskazano na homilię w czasie sprawowania sakramentów świętych (poza Mszą świętą), natomiast część trzecia została poświęcona homilii podczas udzielania sakramentaliów. Część czwarta omówiono homilię w celebracji Liturgii Godzin.