Notes… ks. Teodora Wieczorka SDB (1888-1957) – cz. II. Treść - Szlufik, Piotr (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
W dorobku pisarskim salezjanina - ks. Teodora Wieczorka (1888-1957) jest jego Notes... Pisany przez okres piętnastu lat (1912-1927) obejmuje etap formacji w nowicjacie, studiów filozofii, teologii i pierwszych lat po święceniach kapłańskich ks. Teodora. Niniejszy artykuł jest kontynuacją podjętych badań nad rękopisem tego wielkiego misjonarza Chin i koncentruje się na analizie treści zapisków Notesu... Artykuł dotyczy następujących zagadnień: formy literackie obecne w rękopisie oraz cechy notatek ks. Wieczorka.