Kierownictwo duchowe alumnów seminariów duchownych i zakonników w prawie kanonicznym (I). Forma sakramentalna i pozasakramentalna - Domaszk, Arkadiusz (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
W opracowaniu poruszona została tematyka Prawa Kanonicznego, która określa wymagania wobec kierowników duchowych w seminariach i domach formacyjnych. W pierwszej części opracowania przedstawiono standardowe wymagania stawiane spowiednikom w powyższym kontekście. Kierownictwo duchowe jest również zagadnieniem odrębnym od sprawowania sakramentu pojednania i temu właśnie poświęcona była druga część opracowania. Prawo kościelne mocno podkreśla konieczność oddzielenia forum wewnętrznego od zewnętrznego. Istotne jest również uwzględnienie potrzeb seminarzystów, osób konsekrowanych i sióstr zakonnych, aby zapewnić im swobodne korzystanie ze spowiedzi i kierownictwa duchowego.