Czy naprawdę chcemy, aby osoby z niepełnosprawnością były częścią społeczeństwa ? - Ralph, Sue (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
W niniejszym artykule podjęto próbę odpowiedzi na pytanie: czy naprawdę chcemy, aby osoby z niepełnosprawnością były częścią społeczeństwa? W trakcie rozważań próbowano również odpowiedzieć na szereg innych pytań i kwestii, takich jak ustawodawstwo dotyczące osób niepełnosprawnych, transport tychże osób, przystosowanie do ich potrzeb miejsc użyteczności publicznej, a także kwestia ruchu olimpijskiego. W artykule omówiono także dwa filmy DVD, których treści są bezpośrednio związane z omawianym tematem