Bibliografia ks. prof. dr hab. Adama Duraka SDB - Buksik, Dariusz (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2007)
Ksiadz prof. Adam Durak na krótko przed smiercia sporzadził bibliografie swoich publikacji, przygotowywał bowiem dokumenty potrzebne do uzyskania tytułu profesora zwyczajnego.