Fr Leon Piasecki's (1889-1957) Bibliography of non Published Letters from India (1922-1957) - Szmidt, Stanisław (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2007)
Artykuł nosi tytuł Bibliografia niepublikowanych listów ks. Leona Piaseckiego (1889–1957) z Indii (1922–1957) i obejmuje: 1 – dokumenty; 2 – listy pisane do salezjanów. Otrzymałem kopie listów z Archiwum Generalnego Rzymu, Archiwów Prowincjalnych Krakowa i Warszawy, biblioteki Lad (Acta Hlondiana), a także od Don Archimide Pianazziego z Archiwum Arcybiskupiego Shillog. W poniższym artykule opublikowano bibliografię niepublikowanych jeszcze listów do rodziny, listów drukowanych w czasopismach katolickich, a także różne świadectwa zaczerpnięte z różnych źródeł drukowane na temat ks. Leona Piaseckiego. Wszystkim, którzy pomogli mi w zebraniu materiału kieruję serdeczne podziękowania.