Odciśnięte w pamięci. Wspomnienie o Księdzu Profesorze Marianie Lewko SDB - Piechówka, Anna M. (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2007)
Artykuł poświęcony jest ks. profesorowi Marianowi Lewko SDB. Została napisana w bardzo osobisty sposób i ukazuje profesora Lewko jako człowieka o otwartym sercu, dobrego nauczyciela i wykładowcę.