Zagadnienie rozumienia trzeciej wartości logicznej u J. Łukasiewicza - Selder, Dariusz (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2001)
Artykuł przedstawia główne idee trójwartościowej logiki Łukasiewicza, a zwłaszcza jego interpretacja trzeciej wartości. Próbuje się ukazać filozoficzne podłoże Łukasiewicza wartościowany przez Ihrce system modalny oparty na jego opinii na temat determinizmu i interpretacji zdania odnoszące się do przyszłości.