Bibliografia pism ks. Teodora Wieczorka (1888-1957) misjonarza w Chinach (w latach 1921-1957) - Szmidt, Stanisław (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2001)
Bibliografia pism ks. Teodora Wieczorka (1888-1957), salezjanina misjonarza z Chin, ma za główny cel ukończenie dwóch poprzednich testów zbioru jego pism bibliografie w BioBibliograjic Słowniku Misji Salezjańskich oraz w Materiałach tlo bibliografie salezjanów polskich (materiał bibliograficzny polskich salezjanów). Obejmuje niepublikowane listy, które znajdują się w archiwach prowincjonalnych Hongkongu i Krakowa, m.in także listy publikowane w czasopismach katolickich: „Pokłosie Saleziańskie”, „Młodzież Misyjna”, „Przewodnik” Katolicki”, „Chorągiew Maryi”. Są też biografie Dona Teodora świadectwa chińskich misjonarzy. Artykuł pragnie podkreślić kanonizację salezjanów współbraci ks. Wieczorka: mgr. Versiglia i Don Caravaglio, a także upamiętnienie 125. rocznicy misji Salezjanie (1875-2000).