Charytatywna posługa młodzieży w Kościele - Koral, Jarosław (Seminare. Poszukiwania naukowe, 1999)
Artykuł uwzględnia udział młodzieży w charytatywnej posłudze parafii Kościół katolicki począwszy od zobowiązania chrzcielnego. Dokonana refleksja podkreśla role, zadania operacyjne młodzieży w kościelnej działalności charytatywnej.