Zabawa i jej znaczenie w wychowaniu dziecka - Chłopowiec, Michał (Seminare. Poszukiwania naukowe, 1999)
Zabawa jest jedną z cech życia dziecka. Oznacza rozwój fizyczny, psychiczne, moralne i religijne. W artykule przedstawiamy wszystkie te aspekty z punktu widzenia dziecka w rodzinie.