Wsparcie rodziny przez Europejski Fundusz Społeczny w czasie pandemii koronawirusa (COVID-19) - Tylczyński, Marcin (Studia nad Rodziną, 2021)
Celem artykułu jest omówienie jakości życia rodziny w dobie obostrzeń związanych z pandemią COVID-19. Artykuł został oparty na przykładowych projektach współfinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Zdefiniowano w nim pojęcie rodziny, pandemii COVID-19 oraz omówiono projekty współfinansowane ze środków EFS, które przeznaczone zostały w okresie pandemii COVID-19 na wsparcie rodzin i ich bezpieczeństwa zdrowotnego.