Nauki o rodzinie w strukturze uniwersyteckiej – między tradycją a współczesnością. Rozmowa z ks. prof. Mieczysławem Ozorowskim, byłym Dziekanem Wydziału Studiów nad Rodziną UKSW - Kruszewska, Sandra; Smyk, Klaudia (Studia nad Rodziną, 2023)
Z okazji 10. rocznicy powstania Wydziału Studiów nad Rodziną rozmowę z ks. prof. Mieczysławem Ozorowskim przeprowadziły w 2021 r. Sandra Kruszewska i Klaudia Smyk, studentki nauk o rodzinie, członkinie studenckiego Koła Naukowego Myśli i Praktyki Społecznej, Wydziałowej Rady Studenckiej WSR, Komisji ds. PR i Wizerunku.