The life quality of elderly people as a social and economic problem - Atamanchuk, Zaryna (Studia nad Rodziną, 2021)
W artykule przedstawiono koncepcję „jakości życia osób starszych" jako kategorii złożonej, przeanalizowano kluczowe wytyczne dotyczące jakości życia osób starszych oraz określono jej obiektywne i subiektywne wskaźniki.