Sprawozdanie z międzynarodowej konferencji naukowej "Reflections on the Man in the Slavic Philosophical Thought", Trnavská Univerzita v Trnave, Trnawa, 26 października 2016 r. - Kobyliński, Andrzej (Studia Philosophiae Christianae, 2018)
26 października 2016 roku na Uniwersytecie Trnawskim w Trnawie na Słowacji odbyła się międzynarodowa konferencja naukowa nt. Refleksja nad człowiekiem w słowiańskiej myśli filozoficznej. Sympozjum zostało zorganizowane przez Sekcję Etyki i Filozofii Moralnej Wydziału Filozoficznego Uniwersytetu Trnawskiego. Na spotkanie zaproszono przedstawicieli wielu środowisk naukowych z Czech, Polski, Rosji i Słowacji. Konferencja stanowiła pierwszy etap realizacji międzynarodowego projektu badawczego VEGA nr 1/0375/16 nt. Idea of Man between Profanum and Sacrum in Russian Thinking of 20th Century.