Dorobek naukowo-badawczy bp. prof. dr. hab. Andrzeja F. Dziuby - Kaczmarek, Piotr (Studia Prymasowskie, 2024)
Artykuł prezentuje dorobek naukowo-badawczy bpa prof. dr. hab. Andrzeja F. Dziuby, Biskupa Łowickiego. Po przedstawieniu krótkiej noty biograficznej, skupiającej się głów- nie na drodze naukowej bpa Dziuby, zaprezentowano liczbowe ujęcie jego dorobku. W stosownych wypisach wyszczególniono liczbę i charakter publikacji, a także tytuły wybranych periodyków naukowych, z którymi bp Dziuba współpracował. Artykuł ma charakter biblio- graficzny i jest oparty na bogatym dorobku naukowo-badawczym bpa A.F. Dziuby, który obejmuje ponad 3500 pozycji.