"Radość z chwały Ojca. Na beatyfikację błogosławionego Stefana Kardynała Wyszyńskiego", Mariusz Bigiel, Grzegorz Kucharczyk, Józef Roman Maj, Mieczysław Józef Mokrzycki, Anna Rastawicka, Tadeusz Stański, Adam Woźniak, Fundacja „Dla Polonii”, Warszawa 2021, - Dziuba, Andrzej (Studia Prymasowskie, 2024)
Dzieło głoszenia Ewangelii, zgodnie z wolą Jezusa z Nazaretu, miało objąć wszystkie krańce ziemi. Zadanie to ciągle pozostaje aktualne, a jednocześnie nigdy nie zostanie do końca spełnione. Ciągle przychodzi „nowych ludzi plemię”, które staje się jego adresatem. Dynamika tego dzieła opiera się przede wszystkim na ludziach, nieustannie posyłanych w obdarowaniu łaską ewangelizacyjnego świadectwa, a przy tym zawsze wiernych tej samej Ewangelii.