Sylwetki kapłanów, którzy kształtowali duchowo i intelektualnie prymasa Stefana Wyszyńskiego - Chrabka , Justyna; Sukiennik, Edgar (Studia Prymasowskie, 2025)
Artykuł ukazuje sylwetki dziewięciu księży, którzy oddziaływali na życie i postawę prymasa Stefana Wyszyńskiego, a byli to: Antoni Lipowski, Józef Adolf Dmochowski, Franciszek Korszyński, bp. Wojciech Owczarek, Władysław Korniłowicz, Antoni Szymański, Gommar Michiels, bp. Michał Kozal i prymas August Hlond. Byli to ludzie, którzy swoim życiem i przykładem inspirowali Stefana Wyszyńskiego do podjęcia życiowego zadania oraz rozwoju duchowego i intelektualnego. Owoce tej formacji kard. Wyszyński zbierał nie tylko w czasach kapłańskich, ale również w czasach biskupich i prymasowskich.