Biskup Profesor Andrzej F. Dziuba jako dyrektor Ośrodka Dokumentacji i Studiów nad Osobą i Nauczaniem Kardynała Stefana Wyszyńskiego oraz redaktor „Studiów Prymasowskich” - Bednarczyk, Rafał (Studia Prymasowskie, 2024)
Ośrodek Dokumentacji i Studiów nad Osobą i Nauczaniem Kardynała Stefana Wyszyńskiego powstał na UKSW w 2005 roku. Jego zadanie polegało na podejmowaniu różnych inicjatyw, które miały służyć poznawaniu oraz popularyzowaniu dokonań bł. Stefana Wyszyńskiego, prymasa Polski. Jego organizatorem i pierwszym, długoletnim dyrektorem był bp prof. dr hab. Andrzej F. Dziuba. W ramach działalności Ośrodka zorganizowanych zosta- ło wiele konferencji poświęconych kard. S. Wyszyńskiemu, a także redagowano „Studia Prymasowskie”, w których publikowane były artykuły dotyczące problematyki prymasow- skiej. Ponadto pod jego auspicjami ukazywała się seria wydawnicza „Veritatem facientes in caritate” zawierająca zbiory wypowiedzi kard. S. Wyszyńskiego skierowane do określonych grup adresatów.