Pos ynodalna adho rtacja apos tols ka „Amoris Laetitia” w pol u na pięcia międz y wolno ścią i prawdą - Menke, Karl-Heinz (Studia Theologica Varsaviensia, 2019)
Artykuł przedstawia możliwe interpretacje „Amoris Laetitia” papieża Franciszka. Autorzy szeroko odnoszą się do komentarzy niemieckich biskupów, wskazując możliwe ryzyka nadinterpretacji Magisterium.