Recenzje - Kręcidło, Janusz; Korbut, Ewa; Stasiak, Sławomir (Studia Theologica Varsaviensia, 2019)
Roman Bartnicki, Kinga Kłósek, Metody interpretacji Nowego Testamentu. Wprowadzenie, Wydawnictwo Petrus, Kraków 2014, ss. 291. Ks. Marek Tatar, Elementy duchowości ekumenicznej. The elements of ecumenical spirituality, Pelplin 2018, ss. 414. ks. Janusz Kręcidło MS, o. Waldemar Linke CP (red.), Studia nad Ewangelią według św. Marka (Lingua sacra: Nowy Testament: geneza – interpretacja – aktualizacja), Apostolicum; Ząbki-Warszawa 2017, ss. 424.